Vestigen in Delft

Delft heeft alles in huis om u de perfecte omgeving voor topprestaties te bieden: de technische universiteit die behoort tot de internationale wereldtop, de Haagse Hogeschool en Inholland, kennisinstellingen als TNO, Deltares en UNESCO-IHE  en grote kennisintensieve bedrijven zoals DSM, 3M en Exact.

 

Kenniseconomie verdubbelen

Het genereren van nieuwe bedrijvigheid is een kernkwaliteit van Delf. Incubator YES!Delft behoort tot de top 10 van beste Europese incubators. Delft heeft de ambitie om de kenniseconomie in 2030 te verdubbelen. Wij doen dit graag met en voor de hele regio en werken daarom nauw samen met de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter.


Wereldtop

In verschillende technologische sectoren behoren we tot de wereldtop op het gebied van onder andere medische technologie, industriële biotechnologie, water- en deltatechnologie, smart industry en de creatieve industrie.

 

Investeren

Samen met onze partners investeren we een half miljard in het lopende investeringsprogramma en willen we de innovatieve kracht verdubbelen. De TU investeert in opleidingen, research faciliteiten en nieuwe gebouwen. Ondernemers investeren in nieuwe producten en productieprocessen. De overheid investeert in 2500 woningen voor kenniswerkers en 5000 studentenwoningen en in nieuwe infrastructuur. Tezamen creëren we zo het beste ecosysteem waar nieuw technisch talent gedijt voor het bedrijfsleven.


Waarom in Delft vestigen

 • De TU Delft is de grootste technische universiteit van het land en behoort tot de internationale wereldtop.
 • Er staan meer dan 20.000 jonge toptalenten van de TU Delft,  de Haagse Hogeschool, Inholland en ROC Mondriaan tot uw beschikking.
 • YES!Delft, is dé meest succesvolle incubator van Nederland met meer dan 100 jonge technologiebedrijven.
 • Delft beschikt over een Biotech Campus met de nieuwe Bio Proces Faciliteit (BPF).
 • RoboValley neemt de leiding bij de ontwikkeling van de ‘next generation’ robotica.
 • We zijn de internationel kennishoofdstad op het gebied van watertechnologie.
 • Delft de plek is waar wereldwijd getest wordt wat het effect is van extreme golven op dijken, duinen of golfbrekers in de nieuwe Deltagoot van Deltares.
 • Het Erasmus MC, LUMC en TU Delft ontwikkelen in Delft het eerste behandelcentrum voor protonentherapie in Nederland, Holland PTC.
 • U kunt gebruik maken van een internationale basisschool en kinderopvang.
 • De fraaie historische binnenstad heeft uw zakenrelaties veel te bieden.
 • En u profiteert van een hoog opgeleide beroepsbevolking, een goed woon- en vestigingsklimaat en de gunstige ligging in het hart van de zuidelijke Randstad met snelle verbindingen naar luchthaven Schiphol en Rotterdam The Hague Airport om de hoek.

Delft vindt regionale samenwerking van groot belang en is daarom aangehaakt bij diverse partners.

We zijn onderweg naar een complete biotoop voor werken, onderzoeken, wonen en recreëren.