Robotica

Robotica biedt oplossingen voor veel van de problemen waar wij tegenaan lopen. Of het nu over de vergrijzende bevolking, het verbeteren van de efficiëntie van een fabriek of het verkennen van een andere planeet gaat, robots dragen bij aan het oplossen van talloze problemen. Deze technologieën zijn niet langer ideeën voor in de toekomst - het tijdperk van de robotica is nu aangebroken.

 

RoboValley

RoboValley is de innovatiehub en het centrum voor robotica in Europa, het ecosysteem waar kennisinstituten, overheden en bedrijven samenwerken in een 'Triple Helix Collaboration' om de 'Next Generation Robotics' te ontwikkelen. Deze samenwerking zorgt voor een omgeving die innovatie en groei op het gebied van robotica bevordert. 

 

Onderzoekers

Het kloppende hart van RoboValley is TU Delft Robotics Institute. Met meer dan 160 aangesloten onderzoekers, werkzaam in diverse onderzoeksgroepen binnen TU Delft, worden dagelijks grenzen verlegd om de volgende generatie robots te creëren. Veel van deze onderzoekers zijn betrokken bij het opzetten van nieuwe bedrijven. Deze bedrijven groeien snel en versterken het reeds sterke team van roboticaexperts.

 

Bedrijven

Het aantrekkelijke vestigings- en investeringsklimaat van RoboValley helpt start-ups om snel te groeien. En niet alleen start-ups profiteren hiervan, ook middelgrote en grote roboticabedrijven. Te midden van vele inspirerende, veelbelovende start-ups en in de nabijheid van de internationaal vermaarde onderzoekslaboratoria van TU Delft, bevorderen deze bedrijven de kruisbestuiving en waardecreatie binnen dit krachtige ecosysteem.

 

Overheden

Overheden zien de potentie van robotica en kunnen een actieve rol spelen in de ontwikkeling ervan. Door up-to-date te blijven en passende stimuleringsmaatregelen te nemen, staan zij mede aan het stuur van de snel veranderende technologieën en de impact die die technologieën hebben op onze economie en onze samenleving. Een nauwe samenwerking tussen onderzoekers, bedrijven en overheden biedt kansen voor een mooie toekomst die we samen tegemoet gaan, hier in RoboValley.  

 

Delft

Mede door de samenwerking met TU Delft, vormgegeven binnen Delft Technology Partners, zorgt gemeente Delft voor innovatie en economische groei in de regio, met robotica als één van de krachtige aandrijfmotoren. Als thuisbasis van TU Delft, en als partner van de regionale ontwikkelingsmaatschappij Innovation Quarter (IQ) en de metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), biedt Delft een ideaal klimaat voor innovatieve bedrijven in de robotica.

 

Film over RoboValley

Alle thema's