Medische Technologie

Delft heeft een unieke positie in het regionale cluster van biowetenschappen, medische technologie en zorginnovatie. Ter illustratie, het betreft onder andere de ontwikkeling van nieuwe operatie-instrumenten, robots en domotica.


TU DELFT

De TU Delft is internationaal onderscheidend in het ontwikkelen van technologieën voor beeldvorming en beeldverwerking voor onder andere röntgen-, CT- en MRI-apparatuur, die onder andere wordt gebruikt door multinationals als Philips en Siemens en het midden- en kleinbedrijf.


HOLLANDPTC

Het Erasmus MC, LUMC en TU Delft openen in 2017 in Delft het eerste behandelcentrum voor protonentherapie in Nederland: Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC). Zo'n 800 tot 1000 patiënten per jaar kunnen er poliklinisch behandeld worden. In het therapie centrum zal ook baanbrekend wetenschappelijk onderzoek plaatsvinden. Een investering van 100 miljoen.


SPINOFF

Uit de verschillende onderzoeksgroepen die zich met medische technologie bezig houden, zijn in de laatste zes jaar meer dan twintig nieuwe bedrijven in incubator YES!Delft voortgekomen.


SAMENWERKING

In de regio wordt samengewerkt in de Medical Delta. De universiteiten van Leiden, Rotterdam en Delft, de academische ziekenhuizen, bedrijfsleven, kennisinstellingen en de drie gemeenten werken samen op het snijvlak van life science en medische technologie. De hele regionale cluster omvat 300 bedrijven met 18.000 arbeidsplaatsen met een omzet van 10 miljard. Medical Delta stimuleert onderzoek en ontwikkeling in medische technologie en zorginnovatie.

Alle thema's