Industriele Biotechnologie

Industriële Biotechnologie is in Delft en omgeving één van de meest kenmerkende en veelbelovende R&D-clusters.

 

BIOTECH CAMPUS DELFT

Het zoeken naar schonere, duurzame alternatieven voor fossiele brandstoffen, chemicaliën en grondstoffen is topprioriteit. Bedrijven en onderzoekers in de Delftse regio leiden de transitie naar een biobased economie. Biotech Campus Delft is de perfecte locatie voor bedrijven en onderzoekers die samen willen werken en deel uit willen maken van een geïntegreerd, vooraanstaand cluster waar innovatie leidt tot nieuwe verdienmodellen.

De Biotech Campus Delft beslaat delen van het in Delft-Noord gelegen terrein van DSM en  Technopolis ten zuiden van de TU Delft Campus. Deze combinatie van bedrijvigheid en hoogwaardige kennis heeft een grote aantrekkingskracht op bedrijven over de hele wereld. Een totale investering van meer dan 160 miljoen euro. Zie ook www.biotechcampus.nl.

 

BPF

Op de Biotech Campus Delft bevindt zich de Bioproces Pilot Facility, een unieke en eerste open-innovatie- en trainingsfaciliteit in Europa voor het testen van innovatieve biotechnologieprocessen. Geschikt voor veel voorbehandelingsmethoden en biologische procestechnologieën. Een investering van 108 miljoen euro. Zie ook www.bpf.eu.

 

YES!DELFT BIOTECHNOLOGIE

In 2016 opent de incubator Yes!Delft een nieuw, tweede pand van 5500 m2 om bedrijven door te laten groeien. Dit is met name een kans voor  industriële biotech startups vanwege het 'shared facility lab'. Een investering van 12,1 miljoen euro.


SAMENWERKING

Delft herbergt met BE-Basic een van de grootste publiek-private samenwerkingsverbanden in de biobased sector wereldwijd. BE-Basic ontwikkelt industriële biobased oplossingen. Delftse partners als TU Delft, DSM en de BPF en een groot aantal andere nationale en internationale industriële en academische partners zijn in BE-Basic vertegenwoordigd.


Film over Biotech Campus Delft

Alle thema's