Creatieve Industrie & ICT

Grote maatschappelijke vraagstukken over klimaat, energie en vergrijzing vereisen veel creativiteit om onorthodoxe oplossingen te vinden, meestal op het snijvlak van diverse vakgebieden.

 

TU DELFT

De creatieve disciplines van TU-faculteiten Bouwkunde en Industrieel Ontwerpen hebben de potentie om samen met ICT en andere technische disciplines integrale cross- sectorale oplossingen te genereren. Integrale oplossingen die de gebruiker centraal stellen, de zogenaamde 'design driven innovation', is één van de centrale thema's waar de Europese Unie op inzet. Delft onderschrijft dat en zet de creatieve industrie in als hefboom voor technologische innovaties in allerlei sectoren.

 

ONTWERPERS

Delft heeft een uniek cluster aan ontwerpbureaus waarvan vele met een internationale reputatie, zoals Mecanoo, Cepezed, FLEX/the Innovationlab en Fabrique. Tevens heeft Delft een groot cluster creatieve ICT-bureaus en technische ontwerpbureaus. Delft zet in op versterking van de crossover tussen design en technologie. Dat doet ze door creatieve talenten meer aan zich te binden, hun innovatieve kwalificaties te versterken en R&D faciliteiten uit te breiden.


SAMENWERKING

In Delft is de creatieve industrie goed georganiseerd in Delft Design, de ICT ondernemers in de ICT-kring en de hightech bedrijven in Technet Delft.

 

Film over Mecanoo

Alle thema's