zes gloednieuwe startups bij Yes!Delft

12 apr. 2018

Technologie-versneller YES!Delft heeft zes gloednieuwe startups geselecteerd voor zijn Accelerator Programma. De nieuwe lichting bestaat onder meer uit een AI-tool voor mensen met een visuele beperking, een virtuele tuinman en micronaalden voor zelfstandige vaccinatie.


YES!Delft selecteert twee keer per jaar startups voor zijn accelerator, om die versneld naar de markt te brengen en te laten groeien naar 1 miljoen euro omzet. Ondernemers leren omgaan met risk assessments, milestone planning en worden gedrild op gebieden als product, finance en team building. Startups worden gelinkt aan ervaren coaches en hebben toegang tot de faciliteiten van YES!Delft, het netwerk en mogelijkheden tot pre seed investeringen.


Nieuwe marktleiders

De nieuwste reeks van 6 veelbelovende startups zijn toegelaten na "een strenge selectieprocedure", zegt Evert Jaap Lugt, de vorig jaar aangetreden Managing Director van YES!Delft. Volgens hem hebben alle teams de potentie om de volgende marktleider te worden in hun industrie (no pressure).


Envision is een AI-platform en app die het voor mensen met een visuele beperking mogelijk maakt om onafhankelijker te leven. Gebruikers kunnen winkelen, het openbaar vervoer gebruiken, menu’s lezen en veel meer. Het intelligente systeem lees tekst, kan gezichten herkennen en objecten en landschappen omschrijven.


Van bananen tot zonnepanelen: AnyThing Connected ontwikkelt een internect-connected sticker die ervoor zorgt dat elk product zelf kan voorspellen wanneer het aan vervanging of reparatie toe is, simpelweg door het op het product te plakken.


Nurtio maakte digitale tuin-technologie voor kantoorpanden. Met gebruik van de nieuwste IoT ontwikkelingen stelt deze technologie iedereen in staat om kantoorplanten goed te verzorgen, zelfs als ze geen kennis hebben van tuinieren.


We wachten al te lang op 3D-geprinte handbraces. Manometric ontwikkelt samen met medische professionals een nieuwe workflow voor de toekomst: eindelijk wordt het maken van mooie en comfortabele handbraces een realiteit.


Vaccinaties zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn. uPRAX wil dat mogelijk maken door micronaalden voor eindklanten te introduceren. Met een grootte van minder dan 1mm, vermindert het pijn en de kans op een infectie. Daarnaast worden doktoren en kostbare distributiekanalen overbodig.


Festivalpodia bestaan voornamelijk uit rechtlijnige of circulaire onderdelen, een beperkte optie voor echte creatieve vormen. Ons product: ‘truss module’ die ELKE vorm kan ontwikkelen! Daarnaast wordt het geleverd met een software om de structuur in 1 klik te generen en bouwen.