YES!Delft was en blíjft wereldtopper!

1 mrt. 2018

Incubator YES!Delft blijft wereldtop. Het behaalde de tweede plek op de UBI Global 2017/2018, de ranglijst voor beste universitaire bedrijfsincubators van de wereld. UtrechtInc haalde de tiende plek. In 2015 stond YES!Delft nog op plek 9 in de wereldranglijst.

 

“Deze uitslag bewijst dat onze programma’s echt van wereldklasse zijn”, aldus Evert Jaap Lugt, Managing Director van YES!Delft. “Met onze Discovery Track, Validation Lab en Accelerator Programma’s helpen we startups binnen negen maanden succesvol groeien, van een businessidee tot aan investor-ready.”

 

Trots

Startup-envoy Prins Constantijn feliciteert YES!Delft en UtrechtInc. “Incubators en accelerators kunnen een cruciale rol spelen in het vermarkten van wetenschappelijke kennis en het ondersteunen van academische startups. De universiteiten van Delft en Utrecht kunnen trots zijn op het succes van YES!Delft en UtrechtInc, die een geweldige bijdrage leveren aan het Nederlandse startup en scale-up ecosysteem.”

 

Onderzoek

UBI Global, een toonaangevend Zweeds onderzoeks- en adviesbureau op het gebied van bedrijfsincubatie, doet elke twee jaar onderzoek onder 500 incubators en accelerators in meer dan  zeventig landen. Er wordt onder meer gekeken naar de toegang tot kapitaal en de economische impact van incubators. De 259 deelnemende programma’s lieten in 2016 samen meer dan 10.000 startups toe tot hun programma’s, zo blijkt uit het onderzoek. Deze startups telden in totaal 72.000 medewerkers op de loonlijst. In de afgelopen 5 jaar haalden de bedrijven 4,7 miljard euro aan financiering op en waren zij goed voor een gezamenlijke omzet van 3,2 miljard dollar.

 

Bekijk hier de hele rankinglijst.