Satelliet-startup verhuist naar Delft

24 nov. 2017

De Amsterdamse satelliet-startup Magnitude Space heeft de deuren van haar nieuwe R&D Centrum geopend in Delft - en is ook van naam veranderd: Magnitude Space heet nu Hiber.

 

 

De opening van het kantoor markeert een belangrijke ontwikkeling van de Nederlandse hightech en satelliet industrie en maakt van de regio Delft een Small Sat Delta.

 

Nederlandse ruimtevaartsector

De opening van het eigen R&D Centrum in Delft is een belangrijke stap van de organisatie naar het hart van de Nederlandse ruimtevaartsector. Hiber verwelkomt met de opening ook een belangrijke partner in huis, Hyperion, deze organisatie is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het hart van de satelliet. Tegenover het Hiber R&D centrum is belangrijke ruimtevaart partner ISIS gevestigd, die de uiteindelijke satelliet bouwt en lanceert. Het nabij zijn van belangrijke partners is cruciaal voor het verder ontwikkelen van soft- en hardware voor de Nederlandse commerciële satelliet technologie en de lancering van meer satellieten.

 

‘Belangrijk voor Delft’

“Voor wie de ruimte wil veroveren, kan dat het beste doen vanuit Delft, nu drie vooraanstaande new space bedrijven zich op nog geen steenworp van elkaar gevestigd hebben”, aldus burgemeester Marja van Bijsterveldt. “De opening van dit nieuwe R&D Centrum van Hiber is belangrijk voor Delft en de regio: het stimuleert samenwerking, kennisontwikkeling en werkgelegenheid.”