Op naar een cybersafe Nederland (?)

13 okt. 2017

Eind september vond de Cyber Security Week plaats in Den Haag, met een belangrijke rol voor het Delftse Fox-IT. Hoe cybersafe is Nederland – wie kraakt de cybercase van Fox-IT? 

 

Cyberincidenten komen steeds vaker voor. Hoe daarop te reageren? Fox’ers Erik de Jong en Krijn de Mik gaven in de Cyber Security Week een interactieve sessie over de impact van cyberincidenten op organisaties. Ook heeft Fox-IT, samen met Het Financieel Dagblad en Yacht, een cybersafe-challenge in het leven geroepen: hoe maken we van Nederland het veiligste land om online te werken én te leven?

 

Extra vatbaar

Nederland is een van de meest digitale landen ter wereld. De digitalisering zet steeds verder door en het duurt niet lang meer voordat we ons allemaal in zelfrijdende auto’s verplaatsen. Maar hoe veilig is dit allemaal? Volgens Ronald Prins, oprichter en directeur van Fox-IT, is Nederland juist door onze hoge mate van digitalisering extra vatbaar voor cybercrime.

 

Kraken

Fox-IT heeft daarom een case bedacht waarop IT-professionals antwoord mogen geven om kans te maken op de titel Best IT-professional 2017. Zij worden hierdoor uitgedaagd na te denken over strategische ontwikkelingen in hun vakgebied. Aan deze Challenge deelnemende IT-professionals kunnen deze case kraken tijdens de finale op woensdag 15 november bij De Fabrique in Utrecht. Op 16 oktober strijden twaalf kandidaten voor drie finaleplaatsen. 

 

Bijdrage

In de finale van deze Challenge pitchen de drie finalisten hun aangescherpte oplossing aan de vakjury en een breder publiek. Fox-IT founder Ronald Prins zit in de jury en zal de inzendingen beoordelen. Aan het einde van de avond is er een winnaar. Die wint € 5.000 en mag zich een jaar lang IT-professional van het jaar noemen – én levert een bijdrage aan een cybersafe Nederland.

 

Weten wat nodig is voor een cybersafe Nederland? Kom naar The Challenge IT 2017 en kom erachter hoe cybersecurity zich ontwikkelt en welke strategische vraagstukken de komende jaren de IT- en cybersecurity-agenda gaan domineren.