Ondernemen in Delft

Als kennisintensief bedrijf kunt u op geen betere plek terechtkomen. Delft ademt kennis. Eenderde van de beroepsbevolking heeft een hogere opleiding genoten, de concentratie aan kennisinstellingen is de dichtste van heel Nederland en de aanwezige kennisbedrijven zitten bijna zonder uitzondering aan de top in hun sector.

Delft Technology Partners

Delft Technology Partners ondersteunt nieuwe kennisintensieve bedrijven bij de vestiging en verankering in Delft. Ze verbindt en versterkt bestaande bedrijven en instellingen in Delft door funding, communitybuilding en projectontwikkeling.

powered by TU Delft en Gemeente Delft

Testimonials

Sinds oktober 2016 zijn wij gehuisvest aan de Oostsingel 209 te Delft. Voorheen een oud laboratorium dat omgetoverd is tot een plek waar innovatie met de unieke Ampelmann-energie samenkomt. We zijn blij dat we in een inspirerend stukje van Delft zitten wat toch binnen Nederland dé plek is en blijft voor techniek en innovatie. Hoewel ons hoofdkantoor niet meer op de campus is, blijft de band met de TU Delft erg belangrijk voor ons. We stimuleren jong technisch talent door het aanbieden van afstudeerstages en studenten bijbanen binnen alle facetten van de organisatie. Ook zijn we van plan ruimtes binnen het gebouw aan te bieden aan beginnende start-ups zodat zij hun ideeën kunnen uitwerken. Ampelmann bewijst, door wereldveroverende innovaties, dat de high-tech industrie in Delft springlevend is!"

— Marcel Luijten (CFO Ampelmann)

Kennisontwikkeling komt optimaal tot stand waar meerdere partijen elkaar vinden en versterken. Dat kan op Biotech Campus Delft, ofwel op de site van DSM Delft en het Science Park van TU Delft. Met TUD, DSM en anderen die hier al gevestigd zijn is er een stevig fundament gelegd waar innovatie in biotechnologie tot stand komt. De kennis wordt samen ontwikkeld, de proeven voor schaalvergroting worden gedaan bij Bioprocess Pilot Facility, waarna andere bedrijven de grootschalige productie kunnen doen. Eigen expertise vult die van anderen aan, waardoor je samen verder komt."

— Frank Teeuwisse (Directeur DSM Delft)

We zien dat de besluitvorming bij onze klanten steeds meer in teamverband plaatsvindt waardoor je als toeleverancier ook in teams moet werken voor een optimale communicatie en perfect eindresultaat. Dat betekent onder meer dat we bij Festo investeren in alle competenties die onze mensen hiervoor nodig hebben. Zowel op het technische als het niet-technische vlak. Innovatie is juist ook ontwikkeling van de bedrijfscultuur en zeker niet alleen technische competenties. Daarom trekken we graag technische initiatieven richting Delft, als Techniekstad een uitstekende plek voor samenwerking met krachtige bedrijven die voorop willen lopen."

— Dennis van Beers (Directeur Festo Nederland)

In Delft is veel ruimte voor opkomende technologiebedrijven. Delft trekt veel bedrijvigheid aan, mede door de TU Delft en het Rotterdamse havengebied. Er is een wisselwerking tussen de reeds gevestigde technologiebedrijven en instellingen waardoor de business alleen maar groter wordt en het aantrekkelijker is om je hier te vestigen. The Datacenter Group hoopt van toegevoegde waarde te zijn op het gebied van co-locatie, netwerk, technologie en duurzaamheid. We zijn immers één van de duurzaamste datacenters in Nederland, doordat we altijd op zoek zijn naar de beste oplossingen in onze technologische ontwikkelingen."

— Siemon van den Berg (Directeur The Datacenter Group)

Wetenschap als inspiratie voor innovatie. Logisch dat we kozen voor het Science Park van de TU Delft - het kennishart van Nederland. Zowel de TU, Start Ups, technologiebedrijven in directe omgeving, als de gemeente Delft stimuleren tot samenwerken en om kennis te delen. Hier voelt 3M zich perfect op zijn plaats. Ons nieuwe gebouw is met het Innovation Center een inspirerende plek om te brainstormen, ideeën te scopen en projecten te stagen. In dit ecosysteem en ondersteund door onze 3M laboratoria in België en over de hele wereld, kunnen we deze ideeën verder ontwikkelen tot concrete producten."

— Patrick Rogiers (Managing Director 3M Benelux)

Applikon Biotechnology heeft zich in augustus 2013 gevestigd op het Technopolis-terrein in Delft en voelt zich daar als een vis in het water. De directe omgeving en de regio bruisen van de activiteiten om kennis en innovatie te ontwikkelen en te ontplooien. De bundeling van krachten tussen de gemeente Delft en de TU-Delft in Delft Technology Partners vormt daarvoor een unieke voedingsbodem. Deze voedingsbodem biedt mooie kansen voor een instrumentatiebedrijf als Applikon om haar producten te blijven verbeteren met high-tech innovaties en daarmee, als MKB'er uit Delft, wereldwijd een vooraanstaande positie te blijven innemen."

— Arthur Oudshoorn (Applikon)